Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@19:03:54 GMT

بهینه سازی مصرف؛ گامی برای رسیدن به شکوفایی بیشتر

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۹۲۳۳۲

بهینه سازی مصرف؛ گامی برای رسیدن به شکوفایی بیشتر

دراین مطلب آمده است: یکم خردادماه در تقویم به عنوان روز بهره وری و بهینه سازی مصرف مشخص شده است، روزی که می تواند یادآوری برای تکرار اهمیت استفاده مؤثر و مطلوب از زمان، امکانات، سرمایه، فرصت ها و نیروی انسانی در راستای تولید، بهینه سازی مصرف و در نتیجه رسیدن به رشد و شکوفایی همه جانبه اقتصادی و اجتماعی در جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور با یکی از اقتصاددانان و جمعی از کارشناسان متولی گفت و گویی انجام شد.
یکی از کارشناسان ارشد اقتصادی می گوید: به استفاده مطلوب، موثر و بهینه از همه لحظه ها، امکانات، ظرفیت ها، سرمایه ها، نیروها و منابع، «بهره وری» می گویند چرا که به انسان برای رسیدن به رشد و شکوفایی همه جانبه کمک می کند و مردم با بیشترین استفاده از کم ترین امکانات به بهره وری بالایی دست می یابند.«حمید عرفانی فر» ادامه می دهد: برای داشتن زندگی بهتر، رونق اقتصادی و اجتماعی در دنیای پر رقابت امروزی نیاز است که به بهره وری بالایی دست پیدا کنیم، زیرا ایستادگی و تداوم حیات در صحنه جهانی، سرعت و دقت افزون تری می طلبد.وی اظهار می کند: در برخی کشورهای توسعه یافته با وجود محدودیت منابع، سرمایه گذاری های فراوانی در راه بهبود بهره وری ملی، منطقه ای، بخشی، سازمان ها، مؤسسه ها و حتی افراد انجام می شود چرا که آن ها پیشرفت روزافزون خود را مرهون توجه به اصل بهره وری می دانند.به گفته وی اسلام با دعوت به ایجاد تغییر و تحول در وضعیت موجود، بازداشتن از بیکاری و تنبلی، تشویق به پویایی و حرکت، توجه به نیازهای اساسی زندگی و پاسخگو بودن در برابر عملکردها و مدیریت بهینه زمان به انسان عزت و کرامت می بخشد و در همه این فرمان ها به کسب رضایت، قرب الهی و رسیدن به توسعه دنیوی و اخروی توجه می کند.
برداشت های نادرست از بهره وری
وی تصریح می کند: به دلیل نبود آگاهی کامل از مفاهیم بهره ‌وری، گاهی برداشت‌ های نادرستی از بهره وری و بهبود آن می‌شود، به عنوان مثال عده‌ای، بهره‌ وری را به ‌عنوان سخت‌ تر کار کردن می دانند در صورتی ‌که معنا و مفهوم بهره ‌وری در ارتباط با کار کردن چیز دیگری است و بهره ‌وری را می‌ توان هوشیارانه و آگاهانه ‌تر کار کردن بیان کرد.
عرفانی فر می افزاید: اگر سازمانی بخواهد به بهبود بهره ‌وری مستمر و پایدار دست یابد باید برای بهره ‌وری و بهبود آن اهمیت استراتژیک قایل شود و به بهبود بهره ‌وری به عنوان یک فرایند مدیریتی نگاه کند، چرا که فرایند مدیریتی، فرایندی مستمر، پیوسته و پایدار است و به عملکرد سازمانی تبدیل می شود و برخلاف برنامه به یک دوره زمانی خاص محدود نمی ‌شود.به گفته وی مصرف درست و به اندازه، پشتوانه بزرگی برای اقتصاد هر کشور محسوب می شود چرا که یکی از معضل های بخش مصرف کشور، عادت نکردن مردم به تهیه به اندازه نیازهای زندگی است. آن ها ترجیح می دهند نیازمندی های خود، به ویژه خوراکی را به صورت فله ای تهیه کنند، نتیجه این نوع عرضه، افزایش میزان ضایعات مواد غذایی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: بهره ‌وری قبل از این که به ‌عنوان یک شاخص اقتصادی و یا عامل توسعه مطرح شود یک فرهنگ است و برای این که در یک جامعه پایگاهی پیدا کند، ماندگار شود و در متن عقاید و سنت‌ های بومی ریشه بدواند باید نه تنها به عنوان یک معیار اقتصادی، بلکه به ‌عنوان یک اندیشه و تفکر قلمداد شود.
ضرورت توجه به 34 استاندارد ملی
یکی از کارشناسان اداره کل استاندارد نیز در این باره می گوید: با توجه به اهمیت بهره وری، 34 استاندارد ملی در راستای مصرف انرژی وجود دارد که توجه به آن اجباری اعلام شده و 49 استاندارد نیز در این راستا در دست تدوین است.«طاهره افسری» می افزاید: توجه به استانداردهای ملی به طور قطع در زندگی مردم نیز تاثیر دارد چرا که کالاهایی که برچسب انرژی داشته باشد از نظر اقتصادی به صرفه است و سبب افزایش عمر آن وسایل و از طرفی توسعه و شکوفایی اقتصاد می شود.وی ادامه می دهد: انتظار می رود شهروندان زمان خرید کالا به علامت استاندارد و کد 10 رقمی آن توجه کنند و به منظور کسب اطمینان از اصالت کالا و صحت علامت استاندارد کد مشخص شده را به سامانه 10001617 پیامک کنند.
وی اظهار می کند: توجه به علامت استاندارد در برخی کالاها از جمله لامپ های الکتریکی، آبگرمکن ها و سماورهای برقی، جارو برقی، تجهیزات اداری و رایانه ها، بخاری های گازی و دیگر کالاهای پرمصرف اجباری است.
لزوم توجه به برچسب انرژی
مدیر دفتر خدمات مشترکین و مدیریت مصرف برق استان نیز می گوید: در راستای بهره وری و بهینه سازی مصرف برق اقدامات زیادی در استان انجام شده است که از جمله آن می توان در مرحله اول به تبدیل لامپ های رشته ای به کم مصرف و در فاز دوم به لامپ های LED و SMD اشاره کرد چرا که این لامپ ها قدرت مصرفی پایین تری دارد و از نظر پراکندگی نور و بهینه سازی روشنایی بهتر است.
«بهمن محجوبی» با بیان این که با نصب برچسب کولر و دیگر لوازم برقی در راستای بهینه سازی مصرف اقداماتی انجام شده است می افزاید: در چابهار به دلیل این که تعرفه مصرف برق ارزان تر است از برچسب انرژی D و G استفاده می شود که برنامه داریم در این شهر مردم از لوازمی که برچسب A پلاس دارد بهره ببرند.به گفته وی بسیاری از مردم به برچسب انرژی دقت نمی کنند افرادی که لوازمی را با قیمت ارزان تر خریداری می کنند اما مصرف انرژی آن از نوع گران قیمت آن بیشتر است باید در مدت کوتاهی تفاوت آن را بپردازند چرا که انرژی بیشتری صرف می شود.وی اظهار می کند: برنامه داریم که برای کولرهای آبی اداره ها تایمر نصب کنیم که با توجه به شرایط دما عمل کند و بتواند در مصرف انرژی تاثیرگذار باشد.به گفته وی، مدیریت مصرف فقط کم مصرف کردن نیست به همین دلیل غیر از این که به سمتی می رویم که از وسایلی با مصرف انرژی کم تر استفاده شود، با نصب دستگاه هایی به کولرهای گازی اتصالات سوخت داخلی را شناسایی می کنیم، برخی از پنجره ها نیز سبب هدررفت انرژی می شود که نیاز به تعویض دارد.وی بیان می کند: استنباط مردم از مدیریت مصرف، کم مصرف کردن است در صورتی که تنها کم مصرف کردن نمی تواند به بهینه سازی و بهره وری درست کمک کند بلکه باید صحیح مصرف کنیم.این کارشناس خاطرنشان می کند: باید مصرف برق را از ساعت پیک به کم باری تغییر داد چرا که در ساعت های پر مصرف شاهد افت ولتاژ برق خواهیم بود و قیمت ها نیز گران تر بوده و احتمال سوخت لوازم در این ساعات بیشتر است. مهم ترین اصل این است که در زمینه فرهنگ سازی بهینه سازی مصرف اقداماتی انجام شود که در این راستا اپلیکیشن هایی طراحی شده است که با وارد کردن مشخصات «اتو» میزان مصرف در هر ساعت و قیمت برق مصرفی را مشخص می کند اما به دلیل این که فقط مختص اتو است آن را رسانه ای نکرده ایم و در برنامه تغییراتی ایجاد می شود.وی می افزاید: امسال بر اساس برنامه مدیریت مصرف برای کولرهای برخی از مساجد استان تایمر نصب می شود و بیش از هزار لامپ در ادارات پرتردد را تعویض و برای کولرگازی ها نیز برچسب نصب می کنیم.
اجرای طرح کهاب
کارشناس بهینه سازی شرکت نفت منطقه زاهدان نیز می گوید: در راستای بهینه سازی و بهره وری مصرف دوره های آموزشی برای استفاده از تجهیزات گرمایشی و سرمایشی برگزار و طرح کهاب نیز در این راستا اجرا شده است.
«جعفری پناه» می افزاید: طرح ملی کهاب با هدف کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارهای بنزین اجرا شده است که سبب کاهش تبعات زیست محیطی ناشی از انتشار گازها و آثار آلاینده های حاصل از آن بر سلامت شهروندان می شود.
با توجه به این که میزان مصرف انرژی در این استان بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی و منطقه‌ای است، تلاش برای ارتقای بهره‌وری در شهرها باید در دستور کار قرار گیرد.
8006**6081دریافت کننده: نرگس تیموری**انتشار دهنده: حیدرسرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۲۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در دیدار با جمعی از تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه کارگران بازوان حرکت هر جامعه ای هستند که به سوی رشد و شکوفایی حرکت می‌کند گفت: بی شک تمام پیشرفت‌های کشور و جامعه کارگری در مسیر زندگی نشات گرفته از رشد ، پویایی فکر و اندیشه ورزی بوده و آن جامعه‌ای موفق است که با تفکر تکامل یافته جلو می‌رود و هر جامعه‌ای که از فرصت اندیشه و بازوی هنرمند کارگران بهتر استفاده کند توسعه و پیشرفت دو چندان پیدا می‌کند.

 امام جمعه تبریز افزود: در دین اسلام برای نیروی کار در حوزه منابع انسانی و نیروی فعال جامعه برنامه‌ها و دستورات ارزشمندی آمده است به همین دلیل کارگران از اهمیت و جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند و برای این قشر توصیه‌های فراوانی شده است. 

 نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی رویکرد‌های اقتصادی که برای نامگذاری سال‌های گذشته توسط مقام معظم رهبری تعیین شده را نشان از اهمیت و موقعیت کارگران به عنوان ستون‌های اقتصادی کشور حائز اهمیت دانست و گفت: باید با تاسی به سیره پیامبر اسلام و ائمه معصومین علیهم السلام مسیر درست ترسیم شود.

 وی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب همواره دغدغه معیشت کارگران دارند و برای رفع این مشکلات بیانات مبسوطی با ارائه راهکار‌های عملی ارائه کرده اند گفت: باید مسئولین امر به این دغدغه‌ها توجه کنند و بدانند توجه به تورم و معیشت کارگران و تحقق جهش تولید با مشارکت مردم به همت همین کارگران است.

امام جمعه تبریز ضمن اشاره به اینکه دولت و مجلس باید برای بهبود کسب و کار تلاش مضاعف کنند و از کارگر  حمایت کنند اظهار داشت:برای این منظور نیازمند حمایت عملی هستیم و در این راستا تامین امنیت شغلی کارگر، توجه به معیشت کارگر، تامین مسکن و ساماندهی قرارداد‌های کار از مهمترین دغدغه‌های این بخش است.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی گفت: مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی شعار امسال هفته کار و کارگر است و رهبر معظم انقلاب توجه به محیط و بهداشت و سایر مسائل کارگر را از مهمترین بخش‌های رشداقتصادی کشور دانستند.

فتحی افزود: به لطف خدا شاهد آرمش صنعتی در استان هستیم که مایه ارزش افزوده و امنیت شغلی در کشور است.

 
گفتنی است در پایان مراسم از کارگران نمونه و شاخص استان تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند