Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مرکز توسعه و سياست‌هاي‌راهبردي وزارت راه و شهرسازي در گزارشي جامع اقدامات دولت را براي ارتقاي بهره‌وري انرژي در صنعت ساختمان در سه محور تدوين برنامه ارتقاي بهره‌وري عوامل توليد در بخش مسکن و بهره‌وري انرژي، کاهش هزينه ساخت، افزايش عمر مفيد با استفاده ازفن‌آوري‌هاي نوين و همچنين بازنگري در مقررات ساخت‌و‌ساز، تشريح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا و به نقل از مرکز توسعه و سياست‌هاي‌راهبردي وزارت راه و شهرسازي، بهينه‌سازي مصرف انرژي يکي از رويکردهاي اصلي سياست کلان وزارت راه و شهرسازي تحت‌عنوان بهره‌وري، توسعه‌انساني و ساختاري دولت يازدهم بود. بهينه‌سازي مصرف انرژي البته در تمامي حوزه‌هاي مسکن و شهرسازي و همچنين حمل و نقل موردانتظار بود که در بخش مسکن، با تدوين برنامه ارتقاي بهره‌وري عوامل توليد در بخش مسکن و بهره‌وري انرژي، کاهش هزينه ساخت، افزايش عمر مفيد با استفاده از فناوري‌هاي نوين و بازنگري در مقررات ساخت و ساز (مبحث 19 مقررات ملي و کنترل ساختمان) در دستور کار قرار گرفت و تلاش شد تا عملياتي و اجرايي شود.
در بخش تدوين برنامه ارتقاي بهره‌وري عوامل توليد در بخش مسکن، 14اقدام که بخشي از آنها در قالب تدوين دستورالعمل و استانداردها، تهيه پيش‌نويس آيين‌نامه ماده 18 براي اصلاح قانون مصرف، ارايه راهکار، تکميل تجهيرات آزمايشگاهي و تدوين شاخص‌هاي شهرسازي با هدف بهينه‌سازي مصرف انرژي بود، انجام شد. در بخش کاهش هزينه ساخت، افزايش عمر مفيد با استفاده از فناوري‌هاي نوين نيز 17 اقدام و راهکار در قالب مطالعه، مشاوره و بررسي و تدوين دستورالعمل و استاندار تهيه و در دستور کار قرار گرفت. همچنين در بخش بازنگري مقررات ساخت و ساز در مبحث 19 مقررات ملي و کنترل ساختمان نيز 20 اقدام انجام شد که بخشي از آنها مربوط به ويرايش برخي مباحث مقررات ملي و کنترل ساختمان بودند.
مرکز توسعه و سياست‌هاي راهبردي وزارت راه و شهرسازي در گزارشي جامع سياست‌هاي وزارتخانه در بهره‌وري، توسعه انساني و ساختاري را در رويکرد اصلي بهينه‌سازي مصرف انرژي در بخش مسکن تبيين کرده که به شرح زير است:
تدوين برنامه ارتقاي بهره‌وري عوامل توليد در بخش مسکن و بهره‌وري انرژي:
- تکميل تجهيزات آزمايشگاهي جديد جهت ارزيابي عملکرد حرارتي جداره‌ها و نماهاي نوين ساختماني.
- تدوين راهنماي عايق‌کاري حرارتي ساختمان‌هاي جديد‌الاحداث و موجود روستايي.
- تدوين استانداردهاي فرآورده‌هاي مورد استفاده در اجراي نماهاي ساختماني (در رابطه با عملکرد حرارتي و ديگر جنبه‌هاي مطرح در زمينه فيزيک ساختمان).
- تهيه پيش‌نويس آيين‌نامه ماده 18 قانون اصلاح الگوي مصرف.
- بررسي خواص حرارتي و مکانيکي انواع عايق‌هاي حرارتي شامل پلي‌استايرن، اندودها، ملات‌هاي سبک و سبک دانه‌ها.
- تدوين دستورالعمل انتخاب و بهره‌برداري از سيستم‌هاي سرمايشي و گرمايشي درساختمان‌هاي عمومي.
- تدوين دستورالعمل و راهنماي انتخاب، طراحي، نصب، راه‌اندازي، تعمير و نگهداري سيستم سرمايش جذبي.
- تدوين دستورالعمل و راهنماي انتخاب، طراحي، نصب، راه‌اندازي و تعمير و نگهداري سيستم گرمايش کفي.
- بهبود کارايي آب‌گرمکن‌هاي خورشيدي با استفاده از نانو سيال.
- ارائه راهکارهاي استفاده همزمان از سيستمهاي گرمايش وسرمايش خورشيدي ومتداول در ساختمانهاي مسکوني نقاط مختلف کشور.
- تدوين دستورالعمل انتخاب، طراحي، اجرا وتحويل تأسيسات مکانيکي در ساختمانهاي دولتي و عمومي
- تدوين دستورالعمل طراحي، اجرا و بهره‌برداري از سيستم‌هاي گرمايش، سرمايش و تهويه مطبوع در بيمارستان‌ها و مراکز درماني عمومي با تأکيد بر تنوع آب و هوايي ايران.
- تدوين شاخص‌هاي شهرسازي با هدف مصرف بهينه انرژي.
- تدوين آيين‌کار مميزي انرژي در ساختمان‌ها.
کاهش هزينه ساخت، افزايش عمر مفيد با استفاده از فن‌آوري‌هاي نوين
- کاهش هزينه ساخت، افزايش عمر مفيد با استفاده از فناوري‌هاي نوين توسط مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي
- تدوين سند چشم‌انداز بتن 1404.
- تشکيل کميته ارتقاي کيفي بتن در حاشيه خليج فارس و درياي عمان.
- تهيه دستورالعمل بررسي فني حفاظ‌هاي بتني (نيوجرسي) با رويکرد افزايش عمر مفيد.
- انجام مطالعات و پروژه‌هاي تحقيقاتي درخصوص مشخصات فني و اقتصادي انواع رويه‌هاي بتني مطابق با شرايط اقليمي کشور.
- انجام مطالعات روي مصالح سرباره‌هاي فولاد به عنوان خاکريز مهندسي راه و راه‌آهن (بالاست و زير بالاست) با هدف کاهش مشکلات زيست محيطي.
- ارزيابي فناوري‌هاي نوين ساختمان به روش توليد صنعتي.
- تدوين استانداردهاي سقف‌هاي عرشه فولادي.
- تدوين دستورالعمل طرح و اجراي قالب‌هاي خمشي بتن مسلح پيش‌ساخته و نيمه پيش‌ساخته.
- تدوين دستورالعمل طراحي سازه‌هاي با ديوارهاي برشي فولادي.
- تدوين آيين‌نامه طراحي سازه‌هاي سبک فولاد سردنورد.
- توسعه سقف و دال‌هاي مجوف.
- تدوين آيين‌نامه طراحي ساختمان‌هاي چوبي.
- بررسي واکنش‌زايي قليايي سنگدانه‌هاي استان تهران.
- بررسي کيفيت مصالح سنگي استان‌هاي کرمان، آذربايجان‌شرقي و خراسان شمالي.
- مشاوره و نظارت عالي درخصوص پروژه بازسازي رويه باند 29 راست و تاکسي‌هاي ارتباطي فرودگاه مهرآباد، طرح توسعه فرودگاه امام‌خميني، پروژه احداث آزاد راه اصفهان و شيراز با استفاده از رويه‌هاي بتني.
- تشکيل دبيرخانه کميته رويه‌هاي بتني در مرکز.
بازنگري در مقررات ساخت و ساز (مبحث 19)
- ويرايش سوم مبحث سوم مقررات ملي ساختمان (حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حريق)
- ويرايش سوم مبحث سيزدهم مقررات ملي ساختمان (طرح و اجراي تأسيسات برقي ساختمان‌ها)
- ويرايش دوم مبحث بيست و يکم مقررات ملي ساختمان (پدافند غيرعامل)
- ويرايش پنجم مبحث پنجم مقررات ملي ساختمان (مصالح و فرآورده‌هاي ساختماني)
- ويرايش چهارم مبحث شانزدهم مقررات ملي ساختمان (تأسيسات بهداشتي)
- ويرايش سوم مبحث چهاردهم مقررات ملي ساختمان (تأسيسات مکانيکي)
- ويرايش سوم مبحث هجدهم مقررات ملي ساختمان (عايق‌بندي و تنظيم صدا)
- ويرايش دوم مبحث بيستم مقررات ملي ساختمان (علائم و تابلوها)
- جلد دوم راهنماي مبحث نوزدهم مقررات ملي ساختمان (صرفه‌جويي در مصرف انرژي)
- بازنگري و تهيه ويرايش جديد مبحث نوزدهم مقررات ملي ساختمان
- تهيه نرم‌افزار کمک طراحي مطابق با ضوابط مبحث نوزدهم مقررات ملي ساختمان
- تهيه شيوه‌نامه‌هاي مرتبط براي ساخت و ساز در محيط‌هاي شهري از جمله: شيوه‌نامه گودبرداري ساختمان، شيوه‌نامه خدمات ژئوتکنيک ساختماني
- تدوين دستورالعمل ارزيابي و بهسازي لرزه‌اي ساختمان‌هاي آجري متداول موجود
- تدوين دستورالعمل ارزيابي و بهسازي لرزه‌اي ساختمان‌هاي بتني متداول موجود
- تدوين دستورالعمل ارزيابي و بهسازي لرزه‌اي ساختمان‌هاي فولادي متداول موجود
- تدوين و ويرايش چهارم آيين‌نامه طراحي ساختمان‌ها در برابر زلزله (آيين‌نامه 2800)
- تدوين دستورالعمل طراحي سازه‌اي و الزامات، ضوابط عملکردي و اجرايي نماي خارجي ساختمان‌ها
- تدوين بازنگري 50 عنوان استاندارد در زمينه عايق حرارتي، گچ و فرآورده‌هاي گچي، سيمان سفيد، ملات‌هاي بنايي و اندودهاي پايه سيماني و بلوک‌هاي سبک
- انتشار 13 آيين‌نامه در حوزه زيرساخت و تاسيسات زيربنايي
- بازنگري آيين‌نامه بتن ايران (آبا)
پيش‌تر، حامد مظاهريان معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي درباره مصرف بهينه انرژي در ساختمان ها گفته بود: قانون مصرف انرژي در کشور وجود دارد و در بخش ساختمان نيز مسائل شفاف بيان شده است و آئين نامه اي مرتبط با بحث انرژي نيز درپيش داريم که چنين فرآيندي طيف گسترده‌اي از جامعه را دربر مي گيرد و نيازمند تأمين مالي است زيرا تکنولوژي‌هاي نوين نيازمند هزينه است.
وي تصريح کرد: مبحث 19 با سرعت درحال اصلاح است و در شوراي تدوين مقررات ملي است. (جزئيات بيشتر را اينجا بخوانيد.)
همچنين اين مقام مسئول وزارت راه و شهرسازي در گفتگويي تشريحي دلايل پايين بودم عمر مفيد ساختمان ها را در کشور شرح داده و گفته بود: معتقدم مهمترين دليل، کم بودن عمر مفيد ساختمان در کشور ما، فعاليت‌هاي سوداگرانه در عرصه ساخت و ساز در شهرهاست، به اين معنا که سفته‌بازي و کالايي‌شدن مقررات در عرصه ساخت و ساز فرصتي را ايجاد کرده که خانه‌اي که ساخته مي‌شود با قيمت بالاتري عرضه و سود بيشتري را نصيب صاحب زمين کند و تنها چيزي که اهميت ندارد اين است که کيفيت ساختمان‌هايي که ساخته مي‌شوند، چگونه است. اين موضوع سبب شده ساختمان تبديل به کالايي شود که مي‌تواند ارزش افزوده ايجاد کند. اين موضوع هم ناشي از بي‌انضباطي‌شهري است. به اين معنا که قوانين‌شهري توسط نهادهاي محلي يعني شهرداري‌ها مورد هجوم قرار گرفته و مي‌گيرند.
عامل ديگر از جهت بعد فني است که در اين خصوص هم بايد بگويم ساختمان‌ها در کشور ما در معرض آسيب قرار دارند. براي ساخته شدن يک ساختمان با کيفيت نياز است آن ساختمان طراحي خوبي داشته باشد، مصالح استاندارد در آن به کار رفته باشد و در نهايت پروسه اجرا به خوبي انجام شده باشد. اشکال در هر کدام از اين مراحل، مي‌تواند عمرمفيد ساختمان را کاهش دهد. (جزئيات بيشتر را اينجا بخوانيد.)
وي همچنين در بيان برخي از اقدامات وزارت راه و شهرسازي تصريح کرده بود: هدف ما در قانون نظام مهندسي‌ساختمان اين است که سازندگان و مجريان فاقدصلاحيت به عرصه ساخت و ساز ورود نکنند. اين موضوع شامل همه مشاغل و حرفه‌هايي مي‌شود که نياز به تخصص دارند. متاسفانه در وضعيت کنوني مشکلي که وجود دارد اين است که در عرصه ساخت و ساز، روابط ناصحيح طراحي شده و اين روابط ناصحيح اين مجال را به افراد فاقد صلاحيت داده که در امر ساخت و ساز دخالت کنند. هدف وزارت راه و شهرسازي اين است که با تدوين آيين‌نامه‌ها و مقررات جلوي مداخلات ناصحيح را بگيرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۵۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه تلگراف گزارش داد که انگلیس به شرط تأمین بودجه لازم، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ارتش خود را به موشک‌های مافوق صوت مجهز کند.

این روزنامه انگلیسی به نقل از منابع آگاه در دولت این کشور گفت: وزارت دفاع انگلیس اصرار دارد که تسلیحات جدید به طور کامل در خاک انگلیس توسعه و تولید شود و ۲۰۳۰ به عنوان آخرین مهلت برای آن تعیین شده است

تلگراف با این حال افزود این طرح‌های انگلیس در حال حاضر در مرحله اول است و هنوز مشخص نیست که آیا چنین طرح‌هایی اجرایی خواهد شد یا نه.

یک منبع نظامی در دولت انگلیس دراین‌باره افزود که در صورت روی کار آمدن «کایر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس ارتش مجبور خواهد شد پروژه توسعه موشکی خود را به دلیل کمبود سرمایه گذاری متوقف کند.

کد خبر 6091321

دیگر خبرها

  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند
  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • همه اقدامات باید حرکت به سمت رشد و ارتقای عملکردها باشد
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد