Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@23:37:48 GMT

بی‌بهره در عین بهره‌مندی!

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۱۰۲۶

بی‌بهره در عین بهره‌مندی!

اول خرداد در روزشمار تقویم به عنوان روز «بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف» ثبت شده است. عنوانی که شاید معدودی از شهروندان به گوششان آشنا باشد و از آن باخبر باشند. به هر روی امروز روز بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف است. بهره‌وری در عمل بیشترین استفاده از کمترین امکانات و منابع در راه رسیدن به بهترین نتیجه است.

استفاده مؤثر و مطلوب از شرایط زمان، امکانات، سرمایه‌ها و فرصت‌هایی که گاهی دست می‌دهد همسو با بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف خواهد بود که در جوامع پیشرفته کنونی از مقوله‌های مرتبط به بهترین شکل ممکن استفاده و بهره می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به واقع برای رسیدن به جایگاهی که از همه چیز و همه فرصت‌ها بهترین بهره‌وری را ببریم به اندازه سال‌ها فاصله داریم. برای شروع ناگزیر باید دست روی ساده‌ترین‌ها گذاشت. ساده‌ترین راه الزام خود است. هر کدام از ما باید از خودمان آغاز کنیم. به طور اخص اگر قرار باشد در موضوع آب که یکی از مهم‌ترین مقوله‌های حیات است بهره‌وری و مصرف بهینه در جامعه جریان پیدا کند، هیچ اقدامی تأثیرگذارتر از این نخواهد بود که ما حتی در اماکنی که خودمان به تنهایی حضور داریم دغدغه حفظ منابع آبی را داشته باشیم و قطره قطره آن را با وسواس مصرف نماییم تا ضمن اینکه خودمان از آب استفاده و بهره لازم را می‌بریم از این مایه حیات برای آیندگان نیز پاسبانی کنیم. بماند که مقدمه این موضوع احساس مسئولیتی است که مسئولان مرتبط با حوزه آب می‌توانند در کارشان داشته باشند و آبی را که از پس مدت‌ها چشم به آسمان بودن‌ خداوند به ما هدیه نموده با بهترین اصول مدیریت و ذخیره‌سازی کنند و برای استفاده در اختیار مردم قرار دهند تا در مرحله بعد مردم با همان ترفندهای بهینه‌گرایانه درست مصرف نمایند و زمینمان هیچ وقت بی‌آب نماند.

مباحث سوخت، غذا و حتی هوایی که استشمام می‌کنیم نیاز به بهره‌وری و بهینه مصرف شدن دارند. اگر چه کشور ما در زمره کشورهای دارای ذخایر سوخت فسیلی برتر دنیاست اما این دلیلی برای ترویج فرهنگ مصرف‌گرایانه در این حوزه نیست. ذخایر سوخت هر چه باشد قابلیتی پایان‌پذیر است و چند سالی می‌تواند دوام بیاورد پس در این موضوع نیز حفظ موقعیت فعلی بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف سوخت را می‌طلبد.

بحث استفاده درست از منابع غذایی که با کمال تأسف باید گفت: یکی از مباحثی است که مردم ما در این مورد نمره مردودی گرفته‌اند نیز از همان دست مواردی است که بهینه‌سازی مصرف در امنیت غذایی نسل فعلی و نسل‌های آینده نقش بسزایی خواهد داشت. چه اسراف‌ها که روزانه در مصرف مواد غذایی نمی‌کنیم. می‌توان گفت مصرف بی‌رویه در استفاده از داروها زاییده همین فرهنگ است! آمارها آن چنان تأمل‌برانگیز است که گاهی فکر می‌کنیم جایی زندگی می‌کنیم که فرهنگ تنها یک واژه در لابه‌لای دایره لغات ماست!

مصرف نامتعارف حتی در هوا و اکسیژنی که مصرف می‌کنیم جریان دارد! آن قدر از همان سوخت‌های فسیلی بد و زیاد استفاده کردیم که بیشتر شهرهای کشور دچار تنگی نفس شده‌اند. تردد بی‌مورد و زیاد خودروهایی که آلاینده هوا و اکسیژن شهرهایمان شده‌اند، صنایعی که هوای تمیز شهرها را با همان نادیده گرفتن فرمول ساده بهره‌وری به انبوهی از دود و آلودگی تبدیل کرده‌اند و البته اهم نکته‌ها، ویران سازی‌هایی که در حوزه طبیعت و محیط زیست داشتیم و منتج از سوء‌مصرف در این قضیه است همگی هوای شهرهایمان را سنگین ساخته و نفس کشیدن را برای خودمان دشوار کرده است.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بهره وری بهینه سازی مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۱۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران