Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@23:19:50 GMT

«جهش تولید» نیازمند بهره وری

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۸۷۳۰

«جهش تولید» نیازمند بهره وری

 امروز را روز ملی بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف نامیده‌اند. روزشمار تقویم در روز اول خرداد این واژه را به همه ما یادآور می‌شود که برای داشتن آینده‌ای بهتر و پیشرفتی دلچسب‌تر باید بهره‌وری را جدی گرفت.

هاشم رسائی‌فر/

 امروز را روز ملی بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف نامیده‌اند. روزشمار تقویم در روز اول خرداد این واژه را به همه ما یادآور می‌شود که برای داشتن آینده‌ای بهتر و پیشرفتی دلچسب‌تر باید بهره‌وری را جدی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی از ما وقتی بحث بهینه‌سازی مصرف یا همان بهره‌وری به میان می‌آید ابتدایی‌ترین و نخستین چیزی که به ذهنمان خطور می‌کند استفاده بهینه از انرژی و منابعی است که در اختیار داریم؛ آب، برق، گاز یا مواردی از این دست. گرچه بالا بردن میزان بهره‌وری از هر کدام از این داشته‌ها برای تک تک افراد جامعه اصلی اساسی است اما بهینه‌سازی مصرف تنها در استفاده درست از آب، برق و گاز نیست. در واقع استفاده مطلوب، مؤثر و بهینه از همه لحظه‌ها، مجموعه امکانات، ظرفیت‌ها، سرمایه‌ها، نیروها و منابعی که در اختیار ماست و می‌تواند به ما در رسیدن به رشد و شکوفایی همه‌جانبه کمک کند تا از کمترین امکانات بهترین استفاده را ببریم، جان کلام بهره‌وری است.

اکنون که کشور ما و به تبع آن استان، شهر و حتی روستاها در شرایط اقتصادی و معیشتی خاصی قرار دارند که تحریم‌های ظالمانه کشورهای معاند فشار مضاعفی بر همه ما وارد آورده است با در نظر داشتن این موضوع که برای تحقق جهش تولید باید از کوچک‌ترین فرصت‌ها بیشترین استفاده را ببریم توجه به اصل بهره‌وری و بهینه‌سازی می‌تواند پله‌ای مترقی برای رسیدن به جهش تولید در کشور باشد.

موضوعی که متأسفانه تاکنون توجه آنچنانی به آن نشده و با سرمایه‌سوزی و هدررفت داشته‌ها رسیدن به تولیدی بهینه و سهل‌الوصول از بازار کار و کسب و تجارت را از دست داده‌ایم. با نگاهی اجمالی به کشورهای توسعه‌یافته و مطرح دنیا به این واقعیت خواهیم رسید که استفاده بهینه از همه لحظه‌ها، مجموعه امکانات، ظرفیت‌ها، سرمایه‌ها و نیروی کاری که در دسترس داریم در قیاس با آنچه آن‌ها از آن در این زمینه بهره می‌برند تقریباً هیچ است! ظرفیت نیروی جوان و کارآمد موضوعی است که کمتر به آن توجه می‌شود. حرکت بر مدار غلطی که شاید چندین دهه است تولید و اشتغال کشور و استان بر آن دور می‌زند آفت افزایش شاخص‌ها در تولید ماست.

اگر امروز موضوع مثلث توسعه فرهنگی و اقتصادی در استان مطرح است بی‌شک بدون اتکا بر اصل بهره‌وری و داشتن نقشه راه در این مقوله اگر هم اجرا شود ناقص خواهد بود؛ چرا که ریخت و پاش‌های بی‌حساب و کتاب و نداشتن برنامه برای حرکت از نقطه‌ای که در آن هستیم به نقطه‌ای جلوتر که برای کسب و کار و تولیدمان ترسیم کرده‌ایم اجازه نخواهد داد توسعه‌ای آنچنانی در اقتصاد استان اتفاق بیفتد.

شاید نقشه راهی که برخی از صاحبان صنایع در بخش خصوصی آن را اجرا می‌کنند و سعی دارند بیشترین و بهترین استفاده را از داشته‌هایشان ببرند برای جا انداختن موضوع بهره‌وری در مسائل کلان استانی و اجرای پروژه‌های دولتی مثمر ثمر باشد. گرچه آفت بسیاری از پروژه‌های دولتی بی‌ارزش دانستن عنصر ارزشمند زمان در طول اجرای آن‌هاست که با بی‌توجهی به بهینه مصرف کردن زمان بعضاً ضربات شدیدی به پیکر جامعه وارد می‌شود چه اقتصادی، چه اجتماعی و چه هر چیز دیگری.

نقشه راه بهره‌وری که عوض شود شاخص‌های بهینه‌سازی افزایش می‌یابد و رقم 7درصد بهره‌وری فعلی که در اختیار داریم قطعاً با رشد روبه‌رو خواهد شد و جهش در تولید را تجربه خواهیم کرد. چطور می‌شود که پاکستان در همین همسایگی کشور و استان ما میزان شاخص‌های بهره‌وری‌اش نزدیک به 50 درصد باشد و ما هنوز که هنوز است نتوانسته‌ایم شاخص‌هایمان را دو رقمی کنیم.

اگر قرار است در تولید جهش داشته باشیم و اقتصادمان در راستای اضلاع مثلث اقتصادی توسعه یابد بی‌گمان ناگزیر از توجه به اصل بهره‌وری و بهینه مصرف کردن تمام داشته‌ها و سرمایه‌هایمان هستیم حال می‌خواهد این سرمایه انسانی باشد یا نعمتی الهی که خداوند در اختیارمان قرار داده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سال جهش تولید بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۸۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • پروژه آبرسانی به شهر ارکواز ملکشاهی امسال تکمیل می شود
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است